Union Bluescup

Et av Unionens viktigste satsningsfelt er å bidra til å rekruttere nye talenter til den norske bluesscene gjennom turnéprosjektet Union Bluesband.

Union Bluescup
Bedrock Bluesband på Union Bluescup i 2007.

Talentkonkurransen Union Bluescup blir arrangert hvert år av Norsk Bluesunion (NBU) i samarbeid med Notodden Blues Festival og flere andre samarbeidspartnere. Vinnerbandet får tittelen Union Bluesband, og blir premiert med bl.a. en turné rundt i norske bluesklubber og festivaler, tilrettelagt av Norsk Bluesunion.

Kriterier for deltakelse
- Bandet skal være et seriøst og foreløpig uetablert ensemble
- Yngre deltakere blir prioritert
- Skal spille blues eller bluesrelatert musikk
- Anse deltagelse i Union Bluescup og gjennomføring av Union Bluesband-turne som en sjanse til etableing av videre karriere
- Følge Norsk Bluesunions kriterier for praktisk gjennomføring og honorarer

Deltakere blir vurdert etter følgende kriterier:
- Musikalske ferdigheter og uttrykk
- Scenemessige kvaliteter
- Egenart og egne komposisjoner
- Mulighet for utvikling og videre karriere

Utvelgelse av deltakere
Finalen i Union Bluescup skal bestå av inntil 10 deltakere. De første er vinnerne av regionale uttak i de forskjellige landsdelene. De resterende blir valgt ut blant innkomne søknader av en jury bestående av medlemmer fra Norsk Bluesunion og Bluesnews.

Regionale cup'er
Det blir hvert år arrangert regionale uttak. Invitasjon til klubber/festivaler om å være vert for de regionale cup'ene sendes ut fra NBU i januar hvert år. Styret i NBU velger ut arrangørene blant innkomne søknader. I  hver av de regionale arrangementene blir det kåret vinnere som får hver sin plass i semifinalen under Notodden Blues Festival. De samme kriterier for deltakelse og utvelgelse gjelder for både regionale uttak og semifinale og finale under Notodden Blues Festival.

Finale
Finalen for Union Bluescup avholdes under Notodden Blues Festival den første helga av august. Det avholdes først semifinale fredag med alle de utvalgte/kvalifiserte bandene. Fire av disse velges ut av en jury bestående av bransjefolk/bluesmusikere og går videre til finalen på lørdag.

Hva innebærer det å vinne Union Bluescup?
Å vinne Union Bluescup innebærer at man får en unik mulighet til å spille på diverse bluesscener i Norge. Bookingansvarlig i Norsk Bluesunion (NBU) booker jobber for bandet i bluesklubber og på bluesfestivaler. Norsk Bluesunion (NBU) blir deres management i det kommende året og gir også coaching i kontraktskriving, Tono, reising, søknadsskriving og det meste som følger med det å være artist. Man blir ikke økonomisk rik av dette, men man får en unik mulighet til å bygge kunnskap og erfaring og ikke minst relasjoner. Bandet vil få hyre etter bestemte satser for hver jobb. Reiseutgiftene dekkes av NBU/Norsk Kulturråd. Man binder seg til å være representant for NBU i året som Union Bluesband og all booking foregår via Norsk Bluesunion. Vi tar selvsagt hensyn til om de går på skole. Året som Union bluesband avsluttes med en tur til International Blues Challenge (IBC) i Memphis i januar året etter. Her må bandet selv være med å betale, men vi hjelper til med å skrive søknad og gi innspill på hvor man kan søke om støtte til dette

Direkte søknader inkl. lydfiler kan også sendes til post@norskbluesunion.no

For mer info om Union Bluescup:
Bitten Svendsen, tlf. 958 28 910, post@norskbluesunion.no

 

Tidligere vinnere av Union Bluescup:

1999 Last Train Home (Ålesund) 
2000 Little Andrew & The Blue Masters (Gjøvik/Spydeberg) 
2001 Jumpin' Jerry & The Blue Healers (Trondheim) 
2002 Allen's Pit (Grenland) 
2003 Greasy Gravy (Hamar/Hadeland) 
2004 Varpen Band (Hemnes, Troms) 
2005 Hard Bargain Band (Egersund) 
2006 Bedrock Bluesband (Romerike)
2007 Red Hot (Møre)
2008 Shuffle Service (Romerike)
2009 The Urban Blues Band (Tromsø) 
2010 Pristine (Tromsø)
2011 Yngve & His Boogie Legs (Voss)
2012 Malvin Nøsen & The Company (Molde)
2013 Marcus Løvdal Band (Oslo/Akershus)
2014 Blueskollektivet (Brønnøysund)
2015 Tito Lausteen Quartet (Bodø)
2016 Silo (Bremanger)
2017 HM Johnsen (Os)
2018 Maldito (Trøndelag)
2019 The Navéblues (Bergen)