Turneplan 2020 Union Bluesband

NBU var godt i gang med booking av Union Bluesband 2020, Nave & The Ghost Collectors. Så kom koronaviruset. På bakgrunn av det har de også vært unionsband i 2021. 

Turneplan 2021 Union Bluesband

Om bandet

THE NAVÉBLUES

Nave and the Ghost Collectors er et nytt eksplosivt band på den norske indierock-scenen, rett fra Bergen. Det uavhengige bandet beviser at det er en innovativ og energisk lyd å bli hørt og regnet med.

Nave & The Ghost Collectors henter inspirasjon fra flere musikalske verdener; navigerer i kraftige rytmer av rock, soul, funk, hint av blues og kombinerer alle disse for å lage en ny unik, uavhengig lyd; tilgjengelig for alle å glede seg over!

På scenen har Nave & The Ghost Collectors en dominerende tilstedeværelse, helt fra starten. De gjør det klart at de har en historie å fortelle, og turen stopper ikke før de har nådd klimaks. Hvert medlem av bandet bringer sin egen energi og talent. Det de tilbyr er nytt, spennende og forfriskende.

Vokalist, Nave, er en engasjert tekstforfatter og en fenomenal munnspill spiller; med en visjon om å bringe munnspillet til folket. På bassen har Kristoff en unektelig sterk tilstedeværelse i musikken og har ansvaret for "groove". Martin med sine rørende gitarsoloer tar deg med på en vakker sjelereise. Og til slutt, Lars, en ekte trommetrollmann som gir publikum trylleformular, og får dem til å trampe føttene i takt.

Nave & The Ghost Collectors’ musikk er skapt gjennom et kontinuerlig, dynamisk og et kreativt samarbeid der alle bidrar med sine ideer og musikalske kvaliteter. De henter inspirasjon fra alt: Spørsmålene om klimaendringer, vitenskap, verdensrommet, politikk, forhold og kjærlighet.

 

GHOST COLLECTOR 2 - DEN FØRSTE SINGELEN FRA ALBUMET
Denne musikkvideoen forteller den andre delen av historien om karakteren "Ghost Collector", spilt av Nave. I den første videoen, "Ghost Collector", har The Collector vært på oppdrag for å jakte og finne et ensomt kvinnelig spøkelse i et tårn. Han trekker henne inn i en av munnspillene som han bærer i kisten sin. I denne nye videoen, tilkalles The Ghost Collector for å samle en demon i en hule. Denne gangen trenger han hjelp fra sine tre kollegaer for å fange demonen. Historien om videoen er en metafor for vår indre frykt og hvordan vi alle trenger å bekjempe dem sammen. Den første delen av historien finner du der https://www.youtube.com/watch?v=TFjexyk3Mpw

 

OM ALBUMET:
Nave & The Ghost Collectors lager sanger som representerer de dypeste og mest varige musikktradisjoner. Albumet består av åtte sanger, hver av dem unike og friske på sin egen måte, men med en rød tråd som forbinder dem med bandets unike lyd. Albumet er deres nyeste LP; en blanding av smaker som kombinerer de gode følelsene til det gamle, med dagens moderne, innovative vibber og lage en autentisk og interessant lyd.
 
Som alltid, med Nave & The Ghost Collectors, gir tekstene mening. Albumet dekker ulike temaer: Sangen "Pale Blue Dot", en singel som allerede ble utgitt i juli 2019, forteller den vakre historien og suksessen til satellitten Voyager 1 som gikk ut i verdensrommet med gullplaten. I klippet kommer gullplaten tilbake til jorden som et budskap fra våre himmelske naboer. Sangen "Shadows" er inspirert av allegorien om Platons hule, om livets virkelighet og spørsmål om livskvaliteten vår. "Hit The Flame" er en sang om lyst og sex; bare hør på det, så forstår du det. "One Of A Kind" er en energisk rytme: Sangen er bygget opp på en fest-funk-soul-blues-følelse,om lengsel og lyst for kjærlighet fra en kvinne.
"I'm A Corrupted Politician" handler om tilståelsen av en korrupt politiker til seg selv, og et folk som lengter etter håp og forandring. "The Star's Jam" er en av de siste sangene på albumet. En flott musikalsk feiring som fremhever hvert medlem av bandet: Et munnspill som mestres perfekt av Nave, bassgitaren til Kristoffer som alltid er innovativ og leder dansen, Martins rørende gitarsolo og Lars' ville trommer, som får oss til å danse. "Win It,"
Den siste sangen på albumet legger vekt på troen på seg selv og andre, for å overvinne hindringer. Som du vil forstå fra å lytte til albumet, er det mye variert og gir et ekte norsk pust, fullt av friskhet og innovasjon. Bandets fulle spekter av talent er tydelig representert i dette albumet.
 
Kor:
Marianne Evensen Østrem
Merete Blindheim
Linda Nytræ
Laila Moberg
Anna Lisa Lekven
Produsent: Peter Sæverud