Nominasjon til norsk EBC-band

Den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge (EBC) blir i 2025 arrangert i Split, Kroatia 3.-5. april. Hvem som skal representere Norge blir avgjort i fellesskap av de norske medlemmene i European Blues Union. Også i år ønsker vi å involvere Norsk Bluesunions medlemmer i utvelgelsen og å få forslag til kandidater.

Nominasjon til norsk EBC-band
Odin Landbakk Band var norsk deltakerband i EBC i Portugal i 2024.

Over 20 forskjellige europeiske land vil konkurrere om tittelen i Split, Kroatia i april neste år. Hvert band spiller 20 minutter og blir vurdert av en jury som blir utnevnt av styret i European Blues Union.

Kriterier
Arrangøren satt noen kriterier for bandene som skal delta. Disse finnes på EBUs websider, www.europeanbluesunion.com. Juryen skal kåre en vinner samt 2. og 3. plassering. Juryen vil i utvelgelsen legge vekt på fire kriterier: Originalitet, ferdigheter på instrumentene, vokale kvaliteter og scenepresentasjon.

Norsk deltakerband
I tillegg til at det for den norske deltakelsen er en fagjury som skal foreslå kandidater, ønsker vi også forslag fra klubber og festivaler tilsluttet NBU.
Når dere skal melde inn kandidater, kan det være smart å ta hensyn til noen forutsetninger. Bandet bør i tillegg til å spille bluesmusikk og å ha gode musikalske ferdigheter også ha ambisjoner, og anledning til å reise utenlands og ta jobber i Europa. Det har vist seg tidligere år at band som holder seg godt innenfor bluessjangeren har større sjanser til å nå opp enn band som blir oppfattet som rockeband eller som hører hjemme i andre sjangre. Det forventes at deltakerbandet står for utgiftene ved deltakelsen selv, men det er selvfølgelig anledning til å søke om reisestøtte gjennom forskjellige støtteordninger.