Odin Landbakk representerer Norge i EBC i 2024

De norske medlemmene i European Blues Union har valgt ut Odin Landbakk til å representere landet i European Blues Challenge i 2024. Bandet består av Odin Landbakk (vokal og gitar), Haakon Landbakk (vokal og bass) og August Cancino (vokal og trommer). 

Odin Landbakk representerer Norge i EBC i 2024
Odin Landbakk Trio.

Bandet gikk av med seieren i finalen av Union Bluescup under Notodden Blues Festival i fjor, og de har i 2023 turnert rundt på norske bluesscener. De tre unge musikerne fra Kristiansund tar sin musikkarriere svært seriøst, og de jobber målrettet. Med sine gode musikalske ferdigheter har de gjort seg bemerket på klubber og festivaler i perioden som Union Bluesband.

Gitarvirtuosen Odin Landbakk er 19 år og kommer fra Kristiansund. Han ble landskjent i 2015 etter at han gikk til topps i TV2-suksessen Norske Talenter, bare 13 år gammel. Samme år ga Odin ut sin første singel, "Strengedansen", låten som han spilte i Norske Talenter. Den gikk rett inn som nr. 8 på iTunes-lista. Det har siden blitt flere TV-opptredener, blant annet på TV2 Nyhetene, NRK Dagsrevyen, hele to ganger på Senkveld, på QuizDan og God Morgen Norge. Videoene fra talentprogrammet og sosiale medier har nærmere en million streaminger. Høsten 2019 ga Odin ut sitt debutalbum Speilvendt, produsert av Claudia Scott. «Neste generasjons gitarhelt», som han har blitt omtalt som, brukte tre år på å skrive låter og ferdigstille debutalbumet. 
I 2021 ga han ut to singler og flyttet til Kristiansand der han nå studerer gitar på Universitetet i Agder. 
Som band har de hatt stor utvikling det siste året og blitt utrolig samspilte. Odin selv har tatt kvantesteg som gitarist.
Vi er trygge på at bandet kommer til å gjøre seg bemerket i European Blues Challenge.

Den årlige europeiske bluessamlingen finner i 2024 sted i Braga i Portugal 4.-6. april. Her vil bluesfolk fra mer enn 30 nasjoner samles. Arrangementet har tidligere vært avholdt I Berlin, Brussel, Toulouse, Riga, Torrita di Siena, Horsens, Hell, Azorene, Malmø og Chorzow. Helga har hvert år samlet en stor gruppe norske tilreisende.
Arrangementet inneholder i tillegg til bandkonkurransen også årsmøte i European Blues Union, et bluesmarked, jam session og konsert med nasjonale band. 
Norge har vært med alle år, og har også gjort det godt flere ganger. I Berlin i 2012 gikk Rita Engedalen og hennes Backbone helt til topps, og i Italia i 2006 vant Eric «Slim» Zahl & The South West Swingers. Pristine fikk en tredjeplass i Riga i 2014 og JT Lauritsen & Buckshot Hunters det samme i Belgia i 2015. I år kom fjorårets unionsband Soft City, på 2. plass.