Årets Union Bluescup-deltakere - bandinfo

Da kan Norsk Bluesunion presentere årets Union Bluescup-deltakere på Notodden Blues Festival. 

Union Blues Cup vil i år foregå på Bellman (gamle Teledølen ved torget) fredag 6. og lørdag 7. august mellom kl 12.00 og 16.00.  Les mer om deltakerne her.

Årets Union Bluescup-deltakere - bandinfo

To band gikk direkte til Notodden gjennom regionalt uttak, de fire siste er plukket ut av en jury etter innsendte bidrag. Totalt seks band hadde sendt inn bidrag.

Juryen meldte tilbake at det var særs vanskelig å plukke ut de fire bandene. Alle hadde et høyt kvalitetsmessig innhold og et stort potensial videre. Dessverre er vi i år mer presset på tid enn vanlig og vi hadde dermed ikke mulighet til å ha med mer enn totalt seks band.

NBU har oppfordret de to som ikke gikk videre, til å sende inn søknad om deltakelse til neste år. Da er forhåpentligvis pandemien kun et minne og vi har ikke så stort tidspress på oss som det vi har i år.

De bandene som har gått videre til Union Bluescup på Notodden er:

  • Soft City
  • Delta Régal
  • Amp’d Entities
  • The Vossa Rebels
  • Main Street Revival
  • Blue Energy

Soft City

Oslo-baserte Soft City startet med en felles fascinasjon for musikk i blues- og soulsjangeren. De har latt seg inspirere av artister som Knut Reiersrud og The Meters, og musikken deres er influert av soul, afrobeats og rock. Med musikere fra band som Kanaan, Dark Roast og Klossmajor, er en livekonsert spekket med hardtslående riff, suggerende rytmer, sjelfulle melodilinjer og virtuose soloer!

Høsten 2021 slipper bandet sin debutplate.

Thea Sørli Paulsrud 25 år – vokal, Ask Vatn Strøm 27 år – gitar, Håvard Ersland 27 år – hammondorgel, Kim André Tønnesen 26 år – bass, Bård Jønland Berg 28 år – trommer.

Delta Régal

Dette er fire musikksjeler som har rotfeste i 60-70 talls musikk. Bandet orienterer seg rundt i sørstatsrock og blues, reggea og diverse 70-talls populærmusikk. De har spilt sammen i røflig to år (covid tatt i betraktning), og har begynt sakte, men sikkert å jobbe med eget materiale. Ambisjonen med tiden er å være et band med egne låter. Med inspirasjon fra elve-deltaen på Romerike og et hjerte for god sørstats-deltablues, så ble de bandet Delta Régal.

Truls Fjeldvang, 28 år, Jonas Hansen, 28 år, Martin Solli, 32 år, Marius Granvold, 32 år.

Amp’d Entities

De tre medlemmene har spilt i flere band og møttes på Trøndertun folkehøgskole og startet i oktober 2020 et bluesrockband. De består av Simon Hals Schjølberg - 17 år fra Isfjorden, Sondre Elias Sivertsen Ingvaldsen - 20 år fra Kristiansund og Andreas Bull Aune - 20 år fra Trondheim.

Elias Sivertsen Ingvaldsen har spilt i et band som ble dannet på musikklinja i Kristiansund. Der kom de til landsfinalen i UKM og de spilte relativt ofte på utesteder i Kristiansund.

Andreas Bull Aune har spilt trommer siden han var 10 år gammel, men har det siste året gått over til bass.

Simon Hals Schjølberg har spilt mye blues, litt country og rock og har spilt på Trollblues. Forbilder: Steve Ray Vaughan, Billy Gibbons, Joe Bonamassa og Lance Lopez.

The Vossa Rebels

Høsten 2010 startet 3 unge karer band. De fant fort ut at det var rockabilly de ville legge sjelen sin i. Nå er karene 17-20 år, og de rocker hardere enn noen gang. Bandet har hatt flere spillejobber rundt om i landet på klubber og festivaler som Tysnesfest, Skånevik Bluesfestival, Dark Season Blues på Svalbard, Rockabilly Rumble, Øyanatt, og mye mer! Bandet har opparbeidet seg en god anerkjennelse i Rockabillymiljøet og har vært å se på TV-skjermen flere ganger. I 2016 slapp bandet debutalbumet Bedop. Og i februar 2020 slapp bandet singlene A Little Confused og Dusted Floor fra sitt andre album More. Cool og autentisk Rockabilly spilt av ungdom med den rette energien.

The Vossa Rebels består av: Sondre Hegg 20 år (vokal/gitar), Sondre Dæmring Styve 17 år (kontrabass) og Eivind Dæmring Styve 19 år (trommer).

Main Street Revival

Main Street Revival er en blues/rock powertrio som lever for å skape gode live opplevelser. De har opptrådt mange plasser rundt omkring i Trøndelag og vært åpningsband på Blues in Hell i 2020. Bandet er inspirert av band som Kaleo og Rival Sons. De deltok i UBC i 2019. Den gangen hadde de ikke egenkomponert materiale, men det har de nå.

Mats Haugskott 26 år (gitar og vokal), Per Martin Skjerve 29 år (bass), Christian Almli 23 år (trommer).

Blue Energy

De har snart holdt sammen i 3 år. Og det å være fra Notodden og vokse opp med blues har ført dem inn på en sti full av blues. De startet som en gruppe som spilte på avslutningsmusikalen på ungdomsskolen og startet bandet like etter i 2018. De har sjøllaga blueslåter og spiller også coverlåter av Muddy Waters, Robert Johnsen, Mannish Boys m.fl.

Halvor Haukvik (17, snart 18 år) på vokal og gitar. Alexander Aarnes Østbye (18 år) på gitar.  Torstein Søhol Rokne (18 år) på gitar. Erlend Sletta (19 år) på trommer. Sebastian Lien (18 år) på gitar.