Union Bluesband 2002: Jumpin' Jerry & The Blue Healers
Spørsmålene var:
1. ) Hvordan fikk dere vite om UBC, som gjorde at dere meldte dere på?
2.) Hva husker du fra cupen?
3.) Hvordan betydning fikk det for dere at dere vant cupen?
4.) Hvor er dere i dag?
Jumpin' Jerry & The Blue Healers bestod av Hans Bollandsås, Arnstein Solem, Morten Eggen og Håvard Sterten.
Hans Bollandsås er kjent for mange fra TV etter å ha vunnet norsk X Factor 2010. I dag er han opptatt med bandet Small Town Orchestra sammen med vokalisten Helene Misund. Det kan du høre på Youtube her.
Her kan du høre låta Oh What A Day i podcasten Galactic Park.
Nedenfor kan du lese 2 artikler fra Bluesnews nr. 21 - september 2001 (Tekst: Mona Johansen/foto: Rune Jensen).
Union Blues Band med føttene på jorda: Jumpin’ Jerry & the Blue Healers
Bandet fra Trondheim er glade for seieren, men forsikrer at de ikke tar helt av.
– Jeg gleder meg like mye til å komme hjem og dra på Langvatnet og fiske som til å reise ut på turné, påstår Hans «Jumpin’ Jerry» Bollandsås (20). Han er overbevist om at han har så «moralsk høytstående» bandmedlemmer at de vil gjøre alt de kan for å bevare sitt vanlige liv til tross for seieren.
Bandet har spilt sammen i et drøyt år og har om lag 70% egenproduserte låter på repertoaret. Navnet har en sammensatt forklaring. Hans og bassisten, Morten Eggen (37), hadde tenkt å få med seg en musiker som kaller seg Dr. Bekken. Da var bandnavnet Blue Healers nærliggende.
– Men hva med Jumpin’ Jerry?
– «Hoppende Hans» høres ikke så stilriktig ut, sier frontfiguren, men Morten iler til med en mer seriøs forklaring:
Tanken er at navnet skal gjenspeile at det er litt livat musikk.
Morten og trommisen Håvard Sterten (30) har tidligere spilt sammen i 10 år i bandet Black Cat Bones. Det var gitaristen i dette bandet som lærte Hans å spille blues. Saksofonisten Arnstein «Bighorn » Solem (25) hadde derimot ikke spilt blues før han ble med i bandet for ett år siden. Arnstein tar hovedfag i musikk, og Hans har gått musikklinje på videregående. De innrømmer at skoleringen kan gjøre det vanskeligere å spille ordentlige blues – vanskeligere å finne nerven i det.
Hans mener de vant fordi de hadde komplettert det de presenterte.
– Du kan ikke bare kjøre på show. Det er for gjennomskuelig. Det gjelder å ha alt på trygg grunn, sånn at du kan være både autoritær og lekende.
– Hva kan bluesklubbene vente seg når dere legger ut på turné?
– De kan vente seg et godt show; at de blir tent og synes det er artig; at vi har humor og at vi spiller sånt som faller rett i øret på folk, sier Hans selvsikkert.
Union Bluescup 2001 Vinnerband: Jumpin' Jerry & The Blue Healers
Bluesnews nr. 21 - september 2001 (Tekst: Mona Johansen/foto: Rune Jensen).
Union Bluescup 2001 - Høy temperatur og høyt nivå
Det var fire svært forskjellige band som gikk til finalen i årets Union Blues Cup under Notodden Blues Festival. Samtlige ville vært verdige vinnere, men juryen var pålagt å kåre bare én.
– Dette var nest verst, sa Pål M. Dahlø fra Pål sine haner da det ble klart at de skulle spille sist. Noise Pollution fra Elverum fikk etter hans mening den verste oppgaven; å spille først. Og det kom nok litt brått på dem, for gitaren var ikke plugget i da de dro i gang. Etter en humoristisk «Takk for oss» fikk de imidlertid plugget seg inn og ga et forrykende show. Responsen fra publikum var enorm, og medlemmene i de tre andre finalebandene tittet lettere bekymret på hverandre.
Jumpin’ Jerry & the Blue Healers fra Trondheim var neste band ut. Showfaktoren var kanskje et lite hakk lavere, men musikalsk var dette bandet en opplevelse. Sangen, koringen, soloene og kompet satt akkurat som det skulle.
– Litt for mye Vidar Busk, sa en tilhenger av et av de andre bandene i desperat jakt på noe å kritisere dem for.
Cold Shot Band var befriende fri for show og publikumsfrieri. De var på scenen for å spille musikken sin, som var flere hakk tyngre en den vi hadde hørt til nå. Heller ikke på skjortefronten hadde de ambisjoner om å konkurrere. Her gikk det i T-skjorter med og uten ermer.
– Dette bandet bør vinne. Det har potensiale, de andre er ferdigutviklede, sa en tilskuer entusiastisk.
Pål sine haner skåret høyt på humor og folkelig kontakt med publikum.
– Jeg er kjempeglad for å være her igjen. Jeg camper, og bak her har de både dusj med varmt vann og rein do, sa vokalisten Atle M. Granberg til stor latter, før han imponerte med sin kraftfulle og raspende stemme. Musikalsk svingte det utrolig av gutta fra Lillehammer; ikke minst av organisten Erik Simensen.
– Dem overgår seg sjøl i dag. Jeg blir nesten rørt, sa en sambygding og tørket bort en tåre. Han var redd bandet ville tape på at de ikke spilte tradisjonell blues.
Fjorårets vinner, Little Andrew & the Blue Masters, rakk å spille en låt før juryen hadde blitt enig om en vinner. Før et entusiastisk publikum og nervøse musikere fikk vite hvem det var, følte Morten Omlid behov for å understreke at alle de fire bandene er verdt å høre på og bør få jobber på bluesklubbene. Juryen ga vinnerbandet, Jumpin’ Jerry & the Blue Healers, kreditt for dynamikk, spilleglede, gode låter, godt samspill, veldig gode arrangementer, kjempeflott koring, soloer av topp klasse og tett, fint komp.
– Dette kommer til å bli en vanvittig populært band ute på klubbene, fastslo Jostein Forsberg og overleverte vinnerne et bilde med ei flis fra barndomshjemmet til Muddy Waters.
Bandet ble lovet et radioopptak på en klubb og på ByLarm i Kristiansand i februar. Videre ble de ønsket velkommen til Åmål’s Blues Fest den andre uka i juli neste år. De svenske arrangørene inviterte like gjerne Noise Pollution også.
Hovedpremien er en turné til så mange som mulig av de 71 klubbene som er tilknytta Norsk Blues Union. De blir også å høre på neste års festival.