Stor norsk bluesfeiring i London

Søndag 10. november 2019 inntar norske bluesartister en av Europas mest prestisjetunge arenaer, Royal Albert Hall. Den store norske feiringa i London starter allerede dagen før på konsertstedet Roundhouse. Det blir en helt utrolig begivenhet når det beste av norsk blues skal vises fram og bli feiret i disse storslagne omgivelsene, og når samtidig 3.600 nordmenn blir invitert til London for å ta del i den helt spesielle begivenheten. Bildet: Amund Maarud og Knut Reiersrud foran Royal Albert Hall (Foto: Per Ole Hagen/Bluesnews).

Stor norsk bluesfeiring i London

Det norske bluesmiljøets idealistiske bluesklubber, festivaler og plateselskaper har sammen hatt fokus på en statusheving av norske utøvere i over 20 år, og det er dette arbeidet som ligger bak at bluesen er den første genren som har evnet å komme seg over dørstokken i Roundhouse og Royal Albert Hall. Weekenden inneholder to show med norske utøvere, lørdag 9/11 i konserthuset Roundhouse, og søndag 10/11 i selveste Royal Albert Hall. Opplegget er et samarbeid mellom Norsk Bluesunion, Bluesnews og Koment AS.

På toppen av plakaten i Royal Albert Hall vil vi finne fire av Norges fremste innen sjangeren, gitar-essene Knut Reiersrud, Amund Maarud, Vidar Busk og Kid Andersen. Mange fler artister og musikere vil komme til. Det er artister og musikere fra labelen Blue Mood vi vil finne på scena denne kvelden, med et superband som backing og med foskjellige gjester fra Blue Mood-katalogen. Kunstnerisk ansvarlig for konserten i Royal Albert Hall er Amund Maarud.

For konserten i Roundhouse er så langt følgende utøvere klare: Eric "Slim" Zahl, Pristine og Notodden Roadshow. Det vil bli mange fler gjester involvert i showet, disse vil bli annonsert fortløpende. Vinneren av Norsk Bluesunions bandkonkurranse, Union Bluescup, som kåres i august under Notodden Bluesfestival 2019, blir også med.

Den utrolige norske helga i London har kommet i stand gjennom iherdig innsats og en ualminnelig serie tilfeldigheter. Det lyktes Eric Malling å få innpass i RAH via Endre Storholt i Koment AS. Storholt er mannen som arbeidet i 12 år med å få til Åge Aleksandersen i RAH. RAH var imponert over de norske artistene i Labelmates, og har godkjent en konsert. Som kjent er ikke RAH et tradisjonelt utleielokale, og det var etter nøye vurderinger av både det musikalske og kraften og organiseringen i det norske bluesmiljøet at de ønsket Koment AS tilbake som arrangør av tidenes norske bluesopplevelse.

Det er mulig å bestille billetter allerede nå. Gå inn på www.bluesnews.no, der finnes mer informasjon om dette.

Det kommer en fyldig omtale av arrangementet i Bluesnews som er sendt ut denne uka.