Ronny Aagren & His Blues Gumbo representerer Norsk Bluesunion under International Blues Challenge i Memphis

Bandet Ronny Aagren & His Blues Gumbo er valgt ut til å representere Norsk Bluesunion under International Blues Challenge i Memphis 23.-26. januar 2019. 

Norsk Bluesunion har lang tradisjon med å sende Union Bluesband til denne konkurransen. Av forskjellige årsaker valgte unionsbandet HM Johnsen å ikke prioritere denne turen til Memphis og IBC. Styret i NBU har derfor etter en nøye vurdering av aktuelle norske bluesband, valgt å sende Ronny Aagren & His Blues Gumbo.

Vi ønsker bandet lykke til og gleder oss til å følge dem.

Ronny Aagren & His Blues Gumbo representerer Norsk Bluesunion under International Blues Challenge i Memphis
Ronny Aagren & His Blues Gumbo

Ronny Aagren & His Blues Gumbo er et relativt nytt og fresht band med en god samling rutinerte musikere som startet opp i 2016. Etter et meget travelt år med gjentatte publikumsrekorder, kom endelig albumet “Close to You” ut i desember 2017. “Close to You” har fått stor oppmerksomhet og spilletid på radio i inn- og utland, og en rekke gode anmeldelser i Norge, USA, England, Frankrike, Spania, Holland, Belgia og Tyskland.

Ronny Aagren har turnert i inn- og utland i forskjellige band i snart 30 år. Han og bandet tar derfor med seg en god porsjon rutine når de entrer scenen - uansett om det er snakk om større festivaljobber på høylys dag eller trange gigs på godt innrøkte klubber. Kanskje ikke så rart, Ronny har tidligere spilt med band og artister som Larsens Last Chance, The Harmophones, Get Rhythm, Billy C. Farlow, Little Andrew, Solid Comfort og JT Lauritsen & The Buckshot Hunters.

Ronny har med årene skapt et eget distinkt uttrykk når det gjelder sitt gitar- og slidegitar-spill. Som låtskriver og komponist står han også bak de fleste av bandets låter. Mye av materiale er hentet ut fra eget liv og erfaringer - noe som gir alle typer blues-entusiaster en følelse av ekte formidling, trøkk og spilleglede.

Bandet er består forøvrig av: Alexander Andrè Johnsen på piano og orgel, Roar Paulsberg på bass og Ole-Christian Rydland på trommer. Bandets inspirasjonskilder ligger i samme landskap som de tidlige Delta blues artistene, BB King, Howlin' Wolf, Robert Johnson, The Fabulous Thunderbirds og Ry Cooder.