Nytt gratis studietilbud for koronarammede musikere og arrangører i kulturbransjen.

Høyskolen på Notodden starter denne høsten et nytt gratis studietilbud myntet på koronarammede musikere og arrangører i kulturbransjen. Mange musikere måtte lære seg å strømme livekonserter under koronakrisen, og for noen har dette blitt en viktig inntektskilde. Nå starter Universitetet i Sørøst-Norge (USN) landets første universitetsstudie i streaming og konsertproduksjon. Oppstart 13. oktober. Søknadsfrist 28. september.

Nytt gratis studietilbud for koronarammede musikere og arrangører i kulturbransjen.
Østkanten Bluesklubb streamet konserten med Spoonful of Blues på Herr Nilsen, Oslo 22.5.20.

Tilbudet går til alle som jobber med konsertproduksjon, musikere og arrangører eller andre i kultursektoren. Studiet er et svar på kulturbransjens behov for tidsriktig kompetanse i den nye virkeligheten sektoren er på vei inn i, der fysiske konserter blir utfordret av digitale opplevelser, blir det sagt i en pressemelding fra høyskolen.
Virkeligheten for aktører i kulturbransjen er endret og studiet tilbyr kompetanse som gjør aktørene kompetente til å møte framtidens kulturformidling. 

I emnet Streaming- og konsertproduksjon ved USN vil studentene lære hvordan de prosjekterer, filmer, gjør lydopptak og streamer en live-konsert via sosiale medier. Emnet fokuserer på praktisk arbeid, og skal i slutten av semesteret avsluttes med en streaming-konsert, der studentgrupper sammen med faglærere har ansvar for hele streaming-produksjonen fra A til Å.

USN sier videre i beskrivelsen av det nye studiet:
- Emnet skal gjøre musikere, utøvere og arrangører i stand til å kunne gjennomføre alle de viktigste prosessene som er involvert, og ha et faglig- og teknisk overblikk over hele produksjonslinjen. Ansatte eller freelancere innen musikk, eller arrangørfeltet får gjennom studiet en sjelden anledning til å lære av profesjonelle og ledende faglærere innen konsertfilm- og lydproduksjon i Norge. Notodden Blues Festival blir en viktig samarbeidspart i studiet og vil sette studentene inn i alle de viktige og sentrale prosesser som følger en live- og konsertproduksjon som skal streames til publikum. Kunnskap om hvordan man ivaretar eierskap og rettigheter til innspilt lyd- og bilde er også en del av studiet. 
I løpet av studiet skal studentene i tillegg spille inn musikk hjemme og i musikkstudioene på campus. 

- Vi gleder oss over dette samarbeidet og ser fram til å ta imot studentene på det legendariske Juke Joint Studio på Notodden, som huser mye av utstyret fra Stax Studio i Memphis, forteller Jostein Forsberg, festivalsjef i Notodden Blues Festival. 

Fakta om studiet i Streaming og konsertproduksjon
- Norges første universitetsstudie i Streaming og konsertproduksjon
- Studiet tilbys av Universitetet i Sørøst-Norge, campus Notodden
- Studiet er nett- og samlingsbasert
- Studiet er gratis og gir 15 studiepoeng
- Søknadsfrist 28. september 2020
- Studier starter tirsdag 13. oktober 2020

Info om studiet fra USN:
www.usn.no/streaming-og-konsertproduksjon