Norsk Bluesunion utsetter bandkonkurranse og turné

På grunn av omstendighetene har Norsk Bluesunion avlyst årets Union Bluescup, både de regionale uttakene og finalen. Turnéen til årets unionsband, Nave & The Ghost Collectors, er også utsatt til neste år.
 
Norsk Bluesunion utsetter bandkonkurranse og turné
 
Bergensbandet Nave & The Ghost Collectors var godt i gang med turnéen som Union Bluesband 2020 da tiltakene mot koronaepidemien ble innført i mars. I likhet med konsertene for alle andre band og artister har Nave & The Ghost Collectors’ konserter blitt avlyst på ubestemt tid. Derfor har Norsk Bluesunion i samråd med bandet tatt avgjørelsen om å sette årets unionsband på pause, og gi bandet en ny sjanse og turné i 2021. 
Dersom forbudet mot konserter blir opphevet innen den tid, vil konsertene som er booket for høsten 2020 bli gjennomført, kan styret i Norsk Bluesunion opplyse.
 
Det er første gang i unionscupens 22 år lange historie at NBU har blitt nødt til å avlyse. Det var et sammensatt band som turnerte som unionsband det aller første året i 1998, bestående av musikere som alle i dag er i musikklivets toppskikte. Gitarist Ronnie Jacobsen vant så seint som i 2017 Spellemannspris, mens bassisten Bård Moe i dag både er lektor ved blueslinja på Høyskolen på Notodden og spiller i flere band i byen. I det første unionsbandet var også trommeslageren Eivind Kløverød og keyboardisten Thomas Eriksen, begge svært verdsatte og ettertraktede musikere i dag.
 
Den første cupen ble arrangert under Notodden Blues Festival i august 1998, og det første vinnerbandet var Last Train Home fra Ålesund. Siden da har 20 andre band turnert som bluesunionens ambassadører rundt om på bluesklubber og festivaler, og prosjektet har i alle år vært bluesunionens høyest prioriterte enkeltprosjekt.
 
Det finnes mer informasjon om Union Bluescups historikk her - https://bluesnews.no/norsk-bluesunion/unionbluescup