Union Bluesband 2009: Shuffle Service

Shuffle Service fra Romerike vant UBC i 2008 og var Union Bluesband i 2009. Vi har stilt Fredrik og Katrine 4 spørsmål og fått en fin video med svar. 

Shuffle Service bestod da de vant i 2008 av Katrine Bergersen Klemp (vokal), Fredrik Bergersen Klemp: Bass & vokal, Hans Olav Ingholm: Gitar og vokal, Dan Tømte: Keyboard og Erik Østreng Pedersen på trommer.

Hovedbilde på forsiden: Cathrine Åsvestad Heen

Artikkel fra Aftenposten november 2007 om en konsert med Shuffle Service hos  Østkanten Bluesklubb på Muddy Waters

Nedenfor kan du lese artikkel fra Bluesnews der de møtte søskenparet Katrine og Fredrik Bergersen Klemp for å oppsummere året som Union Bluesband og planene videre for bandet. Seieren på Notodden i 2008 førte bandet fra Skedsmokorset ut på et begivenhetsrikt år der høydepunktet var å delta under International Blues Challenge i Memphis i 2009.

Tekst og foto: Merete Eide

Søskenparet er kjernen i Shuffle Service, og har ikke uventet utøvd musikk sammen hele livet. Det trives de godt med. Eller som de selv sier det: - Vi digger å spille sammen. For tiden er de begge også elever ved NISS – Norsk Institutt for Scene og Studio – i Oslo.

Forventninger

Union Bluesband er flaggskipet til Norsk Blues Union og konkurransen er knivskarp. Å gå til topps er derfor en bragd og gir en unik mulighet til å turnere på bluesklubbene rundt om i landet. Alle medlemmene i Shuffle Service er i alderen tjue pluss minus. Hvilke forventninger hadde de til året som Union Bluesband?

- Vi gledet oss fælt til å få muligheten til å reise rundt i landet og vise oss frem som band. Det at vi hadde mange spillejobber bidro til at vi fikk sceneerfaring i tillegg til at bandet ble mer samspillt. Videre var det en enestående mulighet til å bygge opp bandet samt skape oss et grunnlag som artister, sier Fredrik.

Katrine oppsummerer året som Union Bluesband videre:

- Noe av det viktigste var å komme i kontakt med folk vi hadde hørt om, men ikke møtt personlig. Rett og slett å møte ansiktene bak navnene, sier hun og legger til: - En annen ting er at takket være promoteringen gjennom Blues News, muligheten til å lage en plate og nettverket vi har bygget opp ved å turnere som Union Bluesband, har vi pløyd mark for kommende år.

To steg fram og ett tilbake

Katrine og Fredrik uttrykker takknemlighet for året som Union Bluesband på bandets vegne, men egentlig vil de prate om hva som skal skje framover mer enn å ta et tilbakeblikk på det som har skjedd. Når vi kommer inn på international Blues Challenge og Memphis, derimot, lyser de opp. I 2009 dro Shuffle Service som første unionsband til IBC i Memphis for å representere Norge. Her gjorde de en flott jobb og hadde selveste Alligator Record-sjefen, Bruce Iglauer, i juryen som bedømte dem.

-Vi fikk mange gode tilbakemeldinger, men fikk også høre at vi ikke var et standard bluesband og ikke spilte ”ren” blues, smiler de begge og vender tilbake til fremtiden: - Etter en hektisk sommer der vi har vært ute og spilt hver helg, blir det litt roligere nå utover nyåret. Vi må rett og slett ta oss tid til å fokusere på det vi holder på med nå. Planen er å skrive låter for så å komme med en ny plate, og vi jobber for tiden mye med å finne vårt eget uttrykk: Shuffle Service-uttrykket, som vi liker å kalle det.

At bandet også fanget Paul Jones' interesse under fjorårets Notodden Blues Festival er en annen fjær i hatten for ungdommene fra Skedsmokorset. Slik presenterte han bandet i radioprogrammet sitt for BBC Radio 2s lyttere: "... a band we heard, and were impressed by when we were whisked away to a club the night before the festival even began."

- Det var selvsagt kjempemoro å bli plukket ut av Paul Jones i mylderet av band og artister, sier de. - Men til slutt handler det for oss om å ha visjoner og tenke framover. Vi er stadig på leting etter alternative løsninger og søken etter vår egen lyd. Vi har ikke bluesrøttene i oss, og må derfor nærme oss musikken fra vårt ståsted.

Eget uttrykk

At de har funnet et uttrykk som appellerer til et yngre publikum viste seg da de spilte i Tønsberg i jula:

- Under første sett var det heller glissent med publikum. Da vi gikk på for å spille andre sett, var det plutselig fullt av folk, og mange yngre, sier Katrine og forklarer: - Det viste seg at ungdommene som hadde vært tilstede under første del av konserten, hadde likt det de hørte og ringte og tekstet venner og kjente om å møte opp. Katrine og Fredrik takker for seg utenfor NISS.

- Nå drar vi i studio for å jobbe videre med en låt vi holder på med, sier det talentfulle og sympatiske søskenparet og forsikrer oss om at vi vil få høre mye til Shuffle Service også i tiden framover. Seieren i Union Blues Cup var et springbrett, nå ser de enda lenger fremover.

Etter å ha byttet gitarist består Shuffle Service i 2010 av Katrine Bergersen Klemp (vokal), Fredrik Bergersen Klemp: Bass & vokal, Henrik Bergersen: Gitar og vokal, Dan Tømte: Keyboard og Ottar Tøllefsen og Vetle Larsen alternerer på trommer.

--------

Best & verst

BESTE PUBLIKUM - Det var helt vanvittig stemning på Åmål Blues Fest.

BESTE KONSERTARRANGØR - Smeltedigelen Musikkfestival i Mo i Rana. Linn fra

klubben sjekket inn frokost til Dan da vi satt på flyplassen på vei hjem.

BESTE KONSERTLOKALE - Ramona i Mo i Rana

BESTE MATOPPLEVELSE - En spektakulær buffét på Fleischers Hotell i Voss.

BESTE OVERNATTING - Et fint hotell i Memphis med utsikt over byen.

VERSTE OVERNATTING - Notodden Blues Festival. Vi frøys rompa av oss i telt.

BESTE FESTIVALOPPLEVELSE - Notodden Blues Festival og The International Blues Challenge.

STØRSTE FORSAMLING - Bluestown Stage på Notodden.

MINSTE FORSAMLING - Sementblues. Konserten vår ble flyttet etter at programmet var trykket opp. Ingen visste at vi spilte.

VERSTE REISE - På vei til Memphis. Vi kom fram med ødelagte hardcases og to ødelagte instrumenter. Herlig!

TRIVELIGSTE REISE - Molde og Fan-it Bluesklubb. Fantastisk natur, og bra mennesker!

STØRSTE OPPTUR - Å bli spilt på BBC i programmet til Paul Jones.

STØRSTE NEDTUR - Gå glipp av European Blues Challenge i Tyskland pga dobbeltbooking.

 

Shuffle Service på Ground Zero, Memphis i 2009
Shuffle Service på Ground Zero, Memphis i 2009