Union Bluesband 2007: Bedrock Bluesband

Bedrock Bluesband fra Romerike vant UBC i 2006 og var Union Bluesband (UBB) i 2007. Vi har stilt 2 ganger Stian (Haslie og Borgen) spørsmålene på plakaten her og fått en fin video med svar. 

Bedrock ble meldt på av Østkanten Bluesklubb og bestod av Tore Flatjord, Henrik Lethigangas, Stian Borgen, Vetle Larsen, Stian Haslie og Sindre Habberstad.

Lenke til albumet Bedrock Bluesband spilte inn i Jukejoint studio på Notodden da de de var unionsband

Artikkel fra da Bedrock deltok i kjempesjansen med Dan Børge Akerø på NRK

Artikkel fra Dagbladet

Nedenfor er artikkelen  fra Bluesnews nr 53 2008.

Bedrock Bluesband - Et år som Union Bluesband 

Tekst: Eric Malling Foto: Rune Jensen

Bedrock Bluesband kan se tilbake på et inneholdsrikt år som Norsk Bluesunions turneband i 2007. I løpet av året besøkte de et stort antall bluesklubber og festivaler over hele landet. BluesNews spurte seksmannsbandet fra Jessheim hvilke erfaringer de har gjort seg i løpet av året.

- Nå, kjære Bedrockere hva føler dere nå?

- Først og fremst er det litt rart at det er over. Det har jo vært et travelt 2007, det ser ut til å bli roligere i 2008.

- Hva? - Mener du at dere ikke har fullbooket kalenderen?

- Fullbooket? Nei, ikke akkurat – 2008 kom litt brått på for å si det slik. Vi burde nok antagelig ha begynt med dette i høst. Litt sent å begynne nå, i hvert fall med tanke på de første månedene. Og så er det litt for tidlig for høstsemesteret. Det er for så vidt et konkret innspill i forhold til å forbedre cupen i fremtiden, å sette bandet i kontakt med noen som forklare litt hvordan man skal gå fram. For vår del har fokus vært på ferjetider og musikken, og da lider plutselig kontorarbeidet. Det finnes jo masse folk i Unionen som kan dette godt som kunne gitt noen tips.

- Hva tenker dere om fremtiden, fortsetter dere, eller er dere så lei hverandre nå at dere tar pause?

- Vi er ikke lei, og fortsetter. Vi har ingen konkrete plateplaner, men Peter Lundell på Juke Joint Studio gjorde noen opptak under festivalen (Notodden Blues Festival 2007) akustisk, som vi har lyst å sjekke ut. Kan jo hende de er bra, og da kan man vurdere å jobbe videre med dem. Det blir neppe et nytt studioalbum i år, tror jeg – kanskje? Når det gjelder bandet er vi blitt ennå mer sammenspleisa, og henger rundt sammen hele tiden. Vi har vel egentlig bare en kompis utenfor bandet...

- Hvordan har dette året vært, føler dere at dere har utviklet dere?

Ja, vi føler at vi har hatt stor framgang som band, og vi har lært masse om hvordan denne bransjen fungerer, og det er bra. Unge folk har egentlig ikke så veldig peiling på helheten i denne bransjen. Det er blitt tydeligere for oss nå, og derfor er vi veldig ydmyke overfor at voksne folk faktisk bruker fritida si på å forsøke å hjelpe unge band. Som konsept er Union blues Cup flott, og har gitt oss mange opplevelser og inspirasjon.

- Du er en høflig ung mann Henrik, men alt er vel ikke bra; kom med det!

- Vel, arrangørene har stort sett vært suverene, det eneste lille problemet var da du ble ansatt og Omlid slutta.

- Hei, din frekke valp! Hva mener du? Har du ikke respekt for voksne folk?

- Det virka som Omlid slutta fort, og du begynte raskt, for å si det slik. Men det gikk seg til, altså... 

- Har du noen siste kommentarer før du offisielt overlater ”stafettpinnen” til RED HOT?

- Vi vil bare få takke for et flott år til alle som har bidratt for oss, og håper vi kan komme tilbake snart. I tillegg ser vi jo at Cupen stadig er i utvikling, og vi tror at retningen den tar nå, med by:Larm, instruktører osv. nok vil gjøre at Red Hot får et flott år og stor utvikling. Kanskje vi melder oss på en gang til...

-------

BEST OG VERST

Høydepunkter og nedturer på turneen

Beste konsert musikalsk: Unionsmøtet, Bodø. Her stemte det lille ekstra!

Best stemning: Asker Bluesklubb. Våkent og takknemlig publikum.

Beste konsertarrangør: Preikestolen bluesklubb. Lars Ove satte i gang nachspiel med julemat og godt drikke :)

Beste mottakelse: Åmål Bluesfestival. Alltid en sjåfør tilgjengelig!

Beste matopplevelse: Gloppen Hotell hadde biffen som smeltet bare du så på den...

Beste overnattingssted: Tore og Henrik vant den interne hotellrom-krigen i Tønsberg. Rommet var stort som en fotballbane. (En liten en, riktignok...)

Beste konsertintroduksjon: Leder for Skedsmo Bluesklubb, Gøran Stensrud, takket for fin konsert med Bedrock Bluesband, da det egentlig var Hard Bargain som hadde spilt. Vi setter pris på å bli nevnt i alle sammenhenger :)

Beste festivalopplevelse: Knut Reiersrud på Notodden Bluesfestival.

Beste bardamer dansende på bardisken: Asker Bluesklubb :)

Minst publikum: Ungdomsklubben på Jørpeland. Kun oss og lydmann Lars Ove Fjelldahl.

Tøffeste reise: Turen fra Bodø til Mo i Rana med leiebil var interessant. Stor bil, glatte veier og bakhjulsdrift :)

Største tabbe: Trompetist, Henrik Lethigangas ropte ut privatnr. til Eric Malling for 1500 mennesker på Bluestown Stage, Notodden i 2007.

Bedrock Bluesband består av Tore Flatjord, Henrik Lethigangas, Stian Borgen, Vetle Larsen, Stian Haslie og Sindre Habberstad.