Union Bluesband 2005: Varpen Band

Varpen Band fra Mo i Rana vant UBC i 2004 og var Union Bluesband i 2005. Vi har stilt frontfigur Bjørn Varpen 4 spørsmål og fått denne videoen tilbake.

Gitarist og vokalist Bjørn Varpen har hatt Jon Krogstad (bass) og Ketil Klæboe (trommer) med seg i det som har vært betegnet som en hardtslående trio i bluesrocksegmentet. Bandet har i dag en pause, men du skal slett ikke se bort i fra du får se dem på veien igjen.

Varpen Band på Facebook

Varpen Band på Youtube

Nedenfor kan du lese en artikkel om bandet i Bluesnews nr 40 - juni 2005.

Varpen - fornøyd bluescupvinner

Tekst og foto: Freddy Toresen 

Gitarist Bjørn Varpen (39) og bandet er godt fornøyd med virkningene av seieren i Union Blues Cup på Notodden i fjor. Så langt har seieren resultert i 27 spillejobber på klubber og festivaler rundt i landet. 

- Jeg har ingenting å klage på. Vi har fått mange spillejobber og flere er på gang. Skulle jeg trekke fram noe, så må det være at etter seieren så satt jeg som et stort spørsmålstegn i 14 dager og skjønte ingen verdens ting. Etterhvert som dialogen med Morten Omlid kom på plass, har ting fungert meget bra. Han har gjort en kjempejobb, konkluderer gitaristen fra Finneidfjord utenfor Mo I Rana.

Selv hadde hverken han eller de andre i bandet de helt store forventingene da de stilte opp i Union Blues Cup i fjor sommer. Derfor har året bydd på mange oppturer i form av de mangee spillejobbene.

- Vi regner nesten alt som har skjedd som en stor bonus. Vi har fått mange spillejobber og er meget fornøyd, sier han.

- Har dere utviklet dere som band underveis?

- Vi har utviklet oss ja, men om det er til det bedre er vanskelig for meg å svare på. Vi er iallfall blitt tettere og mer samspilt som band. Tidligere gjorde vi dette bare på skøy. Vi improviserte mye mer. Nå er det mer plan og struktur over det vi gjør, oppsummerer Varpen.

Ting har gått på skinner så langt for den foreløpig siste vinneren av Union Blues Cup. Bjørn Varpen er likevel krystallklar på at det virkelige svaret på viktigheten av å vinne på Notodden ikke foreligger før neste år.

- Festivaler og bluesklubber har vært flinke til å booke oss i kraft av at vi er det regjerende Union Blues Cup-bandet. Neste år får vi se om vi har benyttet og tatt vare på sjansen, eller om vi går i glemmeboka. Vi får ikke svaret på om vi har satt positive spor etter oss før året som Unions Band er over, slår Varpen fast.

Året startet med spillejobb på bluesfestivalen i Holmestrand, fortsatte med Hallingblues, Nidaros Bluesfestival og Codstock i Henningsvær. Deretter gikk ferden til Lillehammer og Muddy Waters i Oslo. Framover venter spillejobber på Åmål's Bluesfest, Sementblues i Kjøpsvik, Notodden Blues Festival, Voss og Lokst Utøve.

- I tillegg skal vi spille hos Stavanger Blues Club, Sandnes Bluesklubb og Bryne Bluesklubb før vi skal rundt i Nord-Norge både i oktober og i november. Vi har fått vist oss fram for mange. Det blir spennende å se hvordan hverdagen blir i etterkant av dette året, smiler Varpen.

Bluespuristene likte neppe at et såpass hardt og rått band som Varpen stakk avgårde med seieren på Notodden i fjor. Akkurat det bryr Varpen og gutta i bandet seg lite om. De spiller sin type blues og kommer til å fortsette med akkurat det.

- Vi spiller vår greie, og vi trives med det. Det nytter ikke å inngå kompromisser for å tilfredsstille alle. Forhåpentligvis makter vi å glede enkelte med vår musikk underveis, avrunder gitaristen, som til daglig jobber som prosesstekniker ved Eka Chemicals på Mo i Rana.