European Blues Challenge 2019 - send forslag til norske kandidater

Den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge (EBC) blir arrangert for niende gang 4.-6. april 2019. Da blir den årlige europeiske bluessamlingen, som også inneholder årsmøte i European Blues Union og et bluesmarked, arrangert på Ponta Delgada på Azorene utenfor Portugal. Sist var det Joakim Tinderholt & His Band som var våre representanter. Hvem som skal representere Norge i EBC blir avgjort i fellesskap av de norske medlemmene i European Blues Union. 

Også i år ønsker vi å involvere Norsk Bluesunions medlemmer i utvelgelsen og å få forslag til kandidater. 

 

Kriterier
Det er fra arrangørene satt noen kriterier for bandene som skal delta. Disse finnes på EBUs websider, http://www.europeanbluesunion.com/. Juryen skal kåre en vinner samt 2. og 3.plassering. Juryen vil i utvelgelsen legge vekt på fire kriterier: Originalitet, ferdigheter på instrumentene, vokale kvaliteter og scenepresentasjon.

Norske kandidater
Når de norske klubbene skal melde inn sin kandidat, kan det være smart å ta hensyn til noen forutsetninger. Bandet bør i tillegg til å spille bluesmusikk og å ha gode musikalske ferdigheter også ha ambisjoner og anledning til å reise utenlands og ta jobber i Europa. Det har vist seg ved tidligere år at band som holder seg godt innenfor bluessjangeren har større sjanser til å nå opp enn band som blir oppfattet som rockeband eller som hører hjemme i andre sjangre. Det forventes at deltakerbandet står for utgiftene ved deltakelsen selv, men det er selvfølgelig anledning til å søke om reisestøtte gjennom forskjellige støtteordninger.

Send inn deres forslag nå!
Vi oppfordrer alle klubber til å ta opp saken så snart som mulig; på neste styremøte, klubbkveld eller pr. epost/Facebook. Send inn klubbens forslag til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 20. oktober. Deretter vil de norske medlemmene i European Blues Union stemme over kandidatene og velge ut det norske deltakerbandet til EBU 2019 på Azorene.