NBU ber om forslag til norske deltakerband til European Blues Challenge 2014

Den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge (EBC) blir arrangert for fjerde gang 11.-12. april 2014. Da blir den årlige europeiske bluessamlingen, som også inneholder årsmøte i European Blues Union og et bluesmarked, arrangert i Riga i Latvia. Hvem som skal representere Norge i EBC blir avgjort i fellesskap av de norske medlemmene i European Blues Union. Nå ønsker disse å involvere Norsk Bluesunion i utvelgelsen og å få forslag til kandidater fra alle klubbene.


Norge er nå påmeldt i EBC for tredje gang. I fjor var unionsbandet Yngve & His Boogie Legs gode norske representanter, og de to foregående årene hhv. Rita Engedalen og Vidar Busk & His Bubble of Trouble. Rita Engedalen gikk som kjent helt til topps og vant EBC i 2012. Det resulterte i oppsving i karrieren og en rekke tilbud og oppdrag fra europeiske klubb- og festivalarrangører for Rita og bandet.

I 2014 er det forventet at mange fra det norske bluesmiljøet tar turen til Riga helga før påske. Med rimelige flybilletter, kort reise og lave priser i arrangørlandet ligger forholdene godt til rette. Mange nordmenn har tidligere deltatt både i Berlin og Toulouse og sett viktigheten av å samarbeide med det europeiske miljøet og ikke minst profilere seg med "stand" på det raskt voksende bluesmarkedet som blir arrangert hvert år. Norsk Bluesunion og Bluesnews vil være behjelpelig med å legge forholdene til rette for norske reisende til Riga.

Konkurransen
European Blues Challenge 2014 blir arrangert i Riga over to kvelder der band fra 20 forskjellige europeiske land vil konkurrere om tittelen. Hvert band spiller 30 minutter og blir vurdert av en jury som er utnevnt av styret i European Blues Union.

Kriterier
Det er fra arrangørene satt noen kriterier for bandene som skal delta. Disse finnes på EBUs websider, http://www.europeanbluesunion.com/Juryen skal kåre en vinner samt 2. og 3.plassering. Juryen vil i utvelgelsen legge vekt på fire kriterier: Originalitet, ferdigheter på instrumentene, vokale kvaliteter og scenepresentasjon.

Norske kandidater
Når de norske klubbene skal melde inn sin kandidat, kan det være smart å ta hensyn til noen forutsetninger. Bandet bør i tillegg til å spille bluesmusikk og å ha gode musikalske ferdigheter også ha ambisjoner og anledning til å reise utenlands og ta jobber i Europa. Det har vist seg ved tidligere år at band som holder seg godt innenfor bluessjangeren har større sjanser til å nå opp enn band som blir oppfattet som rockeband eller som hører hjemme i andre sjangre. Det forventes at deltakerbandet står for utgiftene ved deltakelsen selv, men det er selvfølgelig anledning til å søke om reisestøtte gjennom forskjellige støtteordninger.

Send inn klubbens forslag nå!
Vi oppfordrer alle klubber til å ta opp saken så snart som mulig; på neste styremøte, klubbkveld eller pr. epost/Facebook. Send inn klubbens forslag til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.<mailto:Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.> innen 1. november. Deretter vil de norske medlemmene i European Blues Union stemme over kandidatene og velge ut det norske deltakerbandet til EBU 2014 i Riga.