Marcus Løvdal Band vant Union Bluescup

 

Marcus Løvdal Band vant Union Bluescup

Marcus Løvdal Band gikk av med seieren i årets Union Bluescup. Finalen for den 16. utgaven av bandkonkurransen ble avholdt på hovedscena under Notodden Bluesfestival. Kvintetten med medlemmer fra Oslo og Akershus vant i hard konkurranse med de to andre finalebandene, Borny's Live Delivery fra Moss og Skogmus fra Stavanger.


Det var en glad gjeng som som ble utropt til Union Bluesband 2014 på Notodden den 3. august, og som dermed skal turnere rundt om i landet i regi av Norsk Bluesunion i 2014. De fem gutta er i alderen 19 til 21 år og er alle musikkstudenter: Marcus Lødvdal (gitar), Bjørn Ulvik Blix Lein (vokal/gitar), Audun Barsten Johnsen (keys), Lasse Kulsrud Nordby (bass) og Jonatan Eikum (trommer).

Juryen som sto for utvelgelen av vinneren besto av juryforman Per Ole Hagen fra NRK og musikerne Espen Liland og Andreas Stamnes. I begrunnelsen for utvelgelsen ble det sagt:
- Årets Union bluescup har holdt et imponerende høyt nivå, og de tre bandene som kom til finalen er alle vinnere. Stilmessig har vi hørt 40-50-tallsinspirert blues, jazzinstrumental, 70-tallsinspirert power-rock, west coast-inspirert blues, kort sagt et vidt spekter av sjangre. Det er også verdt å merke seg at eldste deltaker er 25 år, yngste 18, og gjennomsnittsalderen på alle deltakerne er 20 år!
Vinnerbandet har stor musikalsk kvalitet, hvor hver enkelt musiker holder et veldig høyt nivå. De har variasjon i låtene, og vi tror de vil gå godt hjem på bluesklubbene og i andre konsertlokaler. Samspillet er utrolig tett, og de har stor dynamikk i fremføringene. De har også god kommunikasjon innad i bandet og en bra rollefordeling. Vanligvis er det gitaristene som trekkes frem når man diskuterer musikk, men denne gangen vil vi gi spesiell oppmerksomhet til bassisten, 19 år gamle Lasse Kulsrud Nordby.

Vi gratulerer Marcus Løvdal Band!

Tekst og foto: Rune Endal