Norsk Blues Union mobiliserer for å redde unionsprosjektet

I disse dager er det hektisk aktivitet både blant de tillitsvalgte i Norsk Blues Union og ute blant de mange ildsjelene i miljøet. Det oppfordres på sosiale medier til å sette i gang inntektsgivende tiltak for å bidra til å redde unionsprosjektet etter at Norsk Kulturråd strøk støtten. Et nytt unionsband, Malvin Nøsen & The Company, står på startstreken og starter sin turne nå i januar, så man er avhengig av at det kommer inn midler ganske raskt for å kunne fortsette booking og videre planlegging. 

Har du en ide som kan hjelpe til med finansieringen, eller kanskje vil du eller noen du kjenner ønsker å støtte Union Bluesband økonomisk? Ta kontakt med Norsk Blues Union på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller på telefon 958 28 910 (leder Bitten Svendsen).

Union Bluescup og unionsbandturneen har i mange år vært bluesunionens viktigste og største enkeltprosjekt. 14 forskjellige band bestående av unge, talentfulle musikere har så langt reist rundt på norgesturne i regi av NBU. Finansiering av prosjektet har vært basert på økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd. I 2013 strøk Kulturrådet svært overraskende denne støtten. Nå fortviler Norsk Blues Union, som ser på alternative finansieringsmåter. Blant annet er det satt i gang kronerulling i bluesmiljøet. Bildet: Årets unionsband, Malvin Nøsen & The Company.

2012 var et suksessrikt år for det norske bluesmiljøet. Det hele ble avrundet med at Norsk Blues Union og Bluesnews feiret 15-årsjubileum med stort show i Oslo den 6. desember. I august mottok Norsk Blues Union den høythengende utmerkelsen "Årets bluespris" under Notodden Bluesfestival, og i tillegg er Bluesnews beæret med i 2013 å motta den amerikanske bluesprisen "Keeping the Blues Alive", som deles ut i Memphis 1. februar i år. En annen milepæl for bluesmiljøet er at NBU etter 15 års drift i 2012 endelig ble etablert som en helt selvstendig organisasjon. Aktiviteten er stabil og høy med mer enn 50 medlemsklubber og over 7000 enkeltmedlemmer. Unionsbandet i 2012, Yngve & His Boogie Legs, var det mest suksessrike noensinne. Aldri tidligere har et unionsband hatt så mange spillejobber rundt om i landet.

Så kom altså den store nedturen ved nyttårsskiftet om at NBUs hovedprosjekt Union Bluesband har mistet sin støtte fra Norsk Kulturråd.