Malvin Nøsen Company vant Union Bluescup 2012

Malvin Nøsen Company fra Molde/Fræna vant Union Bluescup 2012 og blir unionssband i 2013. Norsk Blues Union gratulerer!

Finalen besto av 4 band som alle gjorde det bra. Tromsøbandet Barrelhouse spilte først før Malvin Nøsen Company kom som andre band og med Inception fra Romerike deretter og Tiebreaker fra Odda som avsluttet en meget bra finale. Juryen uttalte at alle fire ville kunne gjort gode klubbjobber, men Malvin Nøsen trakk det lengste strået.

Her er juryens vurdering:

Det er gledelig å se at det gror så godt i bluesmiljøet i Norge. Halvparten av musikerne i årets finaleband er under 20 år. Dessuten at det gror over hele landet. Årets finalister i Union Blues Cup 2012 kommer fra Tromsø, Romerike, Fræna og Odda.

Juryens jobb er å vurdere bandenes fremføring på scenen, originalitet i låtene, samsvar med bluestradisjon og også bandenes utviklingspotensiale.

Vi har hørt fire veldig gode band, og vil vil med en gang si at alle bandene uten videre kan gjøre gode klubbjobber. Vi skal kåre én vinner, men alle finalebandene i år holder svært høy kvalitet. Så til alle klubbene: gi finalebandene en sjanse, book dem og bidra til å utvikle dem til å bli enda bedre.

Så til oppgaven. I år har jobben vært spesielt vanskelig siden alle bandene har veldig mange av de kvalitetene vi ser etter: utmerket musikerhåndtverk, veldig dyktige vokalister og mange gode låter. En generell betraktning fra juryen er at vi har hørt mye rock og noe mindre blues.

Så til vinneren av Union Blues Cup 2012.

Årets vinner av Union Blues Cup har en smittende spilleglede som er tydelig fra første akkord. De har veldig gode låter, og den instrumentale og vokale fremføringen er helt på topp. Spesielt imponerende er det å vite at dette er det bandet som har den yngste frontfiguren. Årets vinnere av bluescupen er fra Fræna, Malvin Nøsen Company. Foto: Rune Endal, Bluesnews.