GB Blues Express blir norsk representant i European Blues Challenge 2019

Geir Bertheussen og hans GB Blues Express fikk overvekten av stemmer fra de norske EBU-medlemmene og skal dermed representere Norge på Azorene i april! Sist var det Joakim Tinderholt & His Band som var våre representanter og i 2019 blir det altså nordnorske deltakere. Norsk Bluesunion gratulerer og ønsker lykke til!

Den europeiske bandkonkurransen European Blues Challenge (EBC) blir arrangert for niende gang 4.-6. april 2019. Da blir den årlige europeiske bluessamlingen, som også inneholder årsmøte i European Blues Union og et bluesmarked, arrangert på Ponta Delgada på Azorene utenfor Portugal.

Norge har markert seg sterkt i konkurransen gjennom mange år og i 2017 gikk vi helt til topps da Eric Slim Zahl & The South West Swingers vant. 

Vi regner med at mange norske fans vil reise nedover for å støtte GB Blues Express i EBC og NBU kommer tilbake med mer info om dette.

GB Blues Express er et hardtarbeidende bluesband fra Nord-Norge, frontet av blueslegenden Geir «Milkman» Bertheussen fra Senja. Bandet byr på det ypperste av hva Chicagos bluestradisjoner har å by på. I dette blander de en god dose deltablues, åpenbart farget av erfaringene fra turer over dammen.

Tilnavnet sitt fikk Geir etter å ha drukket opp all melken på et hotell i Chicago for noen år tilbake siden. Etter denne turen som strakte seg fra Chicago ned til New Orleans bestemte Bertheussen seg for å dra tilbake året etter for å spille inn en plate i Clarksdale, nærmere bestemt på den gamle Hopson plantasjen utafor byen. Bandet har nå nylig vært i studio og spilt inn en ny plate. Plata har fått tittelen «Soutshide» som gjenspeiler sørsida av Senja hvor Geir kommer fra. Plata har vært ute en stund nå, og bandet har igjen høstet strålende kritikker.
 
Bandet skal reise rundt omkring i både Norge og Europa for å supportere denne utgivelsen, som er mulig å etter hvert oppdrive både på CD, Vinyl og Digitale plattformer rundt omkring. Foruten Geir selv, består Bluesexpressen av Kai «Sugar K» Fjellberg på gitar og vokal, Trond «Boogieman» Hansen på bass, Kåre «Lefty» Amundsen på trommer og Rune Karlsen på tangenter. Denne siste plata er ei studioskive og er produsert av Bjørn Ove Hagset i Molde. Denne skiva er en mye større produksjon enn hva alt bandet har foretatt seg tidligere. Bla har de med seg blåsrekka Red Hot Horns på låta Steppin’ Stone. Bandet har gjennomført en rekke festivalerjobber høsten 2018, og flere skal det bli i 2019.
 
GB Blues Express ser fram til den videre konsertvirksomheten for å støtte den siste utgivelsen.